Väitöskirja nyt

Olen perustanut tämän blogin jo vuosia sitten, lähinnä kanavaksi omille ajatuksille (kirjoitan, siis olen). Suurin osa teksteistä onkin yksityisiä, koska sitä horinaa tuskin kovin moni jaksaa lukea. Päätin nyt kuitenkin avata tämän julkiseksi koska kaipasin kanavaa, johon voin koota hajanaisia (tutkimukseen liittyviä) tekstejäni sieltä sun täältä. Ehkä tämä tuo myös positiivista painetta omien ajatusten jakamiselle. Sisältöä fiiliksen mukaan niin suomeksi kuin englanniksi.

Väitöskirjassani tutkin ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta ja yhteistyötä asiantuntijatyössä (tietotyössä) ja tarkastelen niin asiantuntijan käyttäjäkokemusta kuin asiantuntijuutta – muutosta, merkitystä ja säilymistä– tekoälyn aikakaudella. Tutkimukseni on laadullinen ja aineistoni asiantuntijahaastattelut. Teoreettisina linsseinä luottamus ja valta. Akateeminen suuntautumiseni sosiotekninen. Tämä tiedoksi myös sukulaisille ja ystäville, joilla vaikeuksia muistaa tutkimusaihettani.

Väikkäri etenee hitaasti mutta varmasti. Kaikki aineisto on nyt koossa ja ensimmäinen artikkeli tekoälystä rekrytoinnissa parhaillaan vertaisarvioitavana. Toinen artikkeli tekoälystä kirjanpidossa on kollegoilla kommenteilla ja odottaa työstöä. Kolmas artikkeli tekoälystä ja vallasta (itse asiassa kirjan luku; julkaisu alkuvuodesta 2024) juuri nyt työn alla. Neljäs artikkeli tekoälystä kiinteistövälityksessä odottelee kiltisti vuoroaan.

Kaikki vaadittavat opintopisteet kasassa ja rahoitus turvattu toistaiseksi.

Seuraavan projektin idea jo muhii päässä, mutta tehdään nyt tämä ensin!

Leave a comment